Zaterdag was het dan zover…
De eerste certificaten werden uitgedeeld.
In een voor mij hectische periode van verhuizen, website bouwen, opleiding schrijven en een baan in de sales. ‘’Story of my life’’
…Hoe kreeg ik het weer voor elkaar?
Met de resten verf nog onder mijn nagels heb ik genoten van deze laatste dag Evocircadian Code. Ik heb het dan toch weer gered!
Het voordeel van Histadelie?
Mijn Histamine (neurotransmitter) is hoog, dit is genetisch bepaald.
Histamine is net als cortisol een “up en go’’ hormoon. In de nacht moet dit laag zijn anders geeft het slaapproblemen. Niet dat ik daar last van heb, maar goed het houd me actief.
Altijd actief, zelden rust.
De kennis van hormonen bracht me in een acceptatie van mezelf. Ik ga en kan dus nooit veranderen. Het bracht me ook de stukjes puzzel van mijn reacties en gedragingen in de wereld. Waarom bepaalde relaties niet werken, waarom ik me aangetrokken voelde tot de meer mannelijke bezigheden in mijn leven. Voetbal, een ‘’ aardig’’ biertje lusten, converseren met inhoud, seks, competitie drang. Noem het maar op…Voor mij was winkelen een straf en kletsen over nagellak ronduit gezeur!!
Dit komt door mijn Testosteron dominantie wat een van de kenmerken is voor een histadelicus.
Mijn slanke postuur en sterke motivatie in het leven heb ik hieraan te danken. Hoera!! Maar er is een keerzijde..zoals mijn oorsuizen, gevoelige huid, snel problemen met de bovenste luchtwegen en allergien! Hatsjoe!!
En heb mij voorgenomen in de toekomst wat minder fel te reageren op de histapenicus. ( mijn tegenpool)..Die er ook niets aan kan doen..En af en toe jaloers op ben.
Ik let nu vooral op de kenmerken als het te hoog wordt en in tijden van stress gebeurd dit nog weleens. Ik eet slechter en heb drang naar meer suiker, vanwege het stresshormoon Cortisol.
Wat op zijn beurt dan weer zorgt voor een hogere histamine aanvoer en het lichaam adrenaline gaat aanmaken om dit te verwerken. Ook de verleiding van gebruik van verslavingen liggen dan weer op de loer. De rust welke je eeuwig probeert te vinden in:
alles te veel..sporten, alcohol, suiker(koolhydraten)….ER geen genoeg van krijgen..
🙁 kan doorslaan in hyperactiviteit, obsessies, depressie en tenslotte in sociale isolatie, waandenkbeelden en hoge interne spanning.
Ben je net als ik een histadelicus ? Geniet van de positieve kenmerken en eet weinig tot geen suikers of hoog histamine voedsel zoals o.a. aardbeien, tomaten, champignons, kruiden, franse kazen, varkens- en lamsvlees. Neem wat extra zout. Let op inname van vitamine A, Calsium en Magnesium. Neem voldoende rust en ga niet tot het uiterste..
Alhoewel….
Het voelt best lekker!!

Anita